FP7 - seventh framework programme


Evenimente rss

Consiliul European al Cercetării

La data de 27 februarie 2007, în cadrul unei conferinţe organizate la Berlin, a avut loc inaugurarea oficială a primului organism paneuropean de finanţare creat vreodată pentru cercetarea de frontieră. Consiliul European pentru Cercetare va oferi noi oportunităţi pentru cei mai talentaţi şi creativi cercetători din întreaga lume.

„Unele dintre cele mai mari descoperiri ştiinţifice şi dintre cele mai importante progrese înregistrate în domeniul cunoaşterii au fost posibile deoarece marile idei au avut la dispoziţie spaţiul şi timpul necesar pentru a se dezvolta. Este ceea ce dorim noi să realizăm.”, a explicat dl Janez Potočnik, Comisarul pentru Ştiinţă şi Cercetare.

Sub direcţia profesorului Fotis Kafatos de la Imperial College London, Consiliul European pentru Cercetare este condus de 22 de oameni de ştiinţă renumiţi. Noul organism funcţionează în cadrul celui de-al şaptelea program-cadru pentru cercetare, care a prevăzut un buget de 7,5 miliarde de euro pentru promovarea cercetării de vârf.

În perspectiva creării unui sistem de cercetare eficient şi integrat, Consiliul European pentru Cercetare face parte din viziunea globală a Uniunii Europene pentru o societate bazată pe cunoaştere, competitivă la nivel mondial. Acest nou organism se va alătura programelor naţionale de cercetare cu scopul de a depăşi obstacolele, de a crea noi locuri de muncă şi de a garanta totodată siguranţa locurilor de muncă existente.

Sursa: http://ec.europa.eu/news/science/070227_1_ro.htm

http://erc.europa.eu/