FP7 - seventh framework programme


Noutăţi

Preşedintele Barosso anunţă crearea Consiliului Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie (06.03.2013)

La data de 27 februarie curent, Preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso a anunţat crearea Consiliului Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie.

Scopul activităţii Consiliului constă în oferirea consultanţei preşedintelui Comisiei Europene privind crearea unui mediu favorabil pentru inovare, prin edificarea unei societăţi europene bazate pe cercetare.  


citeşte mai departe ...


Conferinţa Internaţionala „Small and Medium Sized Enterprises in a globalized world” (26.02.2013)

La data de 25-28 Septembrie 2013, la Cluj-Napoca, România va avea loc cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Small and Medium Sized Enterprises in a globalized world” .


citeşte mai departe ...


Pentru elevi: Google organizează prima expoziţie de ştiinţa online (13.01.2011)

Gigantul serviciilor pe internet a anunţat că la evenimentul gazduit online, Google Science Fair, poate participa orice elev cu vârsta curpinsă între 13 şi 18 ani care are un computer, o conexiune la internet şi un browser. Participanţii îşi vor putea prezenta proiectele pe internet, folosindu-se de serviciile Google Docs, Google Sites sau YouTube. Elevii din toată lumea sunt încurajaţi să participe - de la Paris, Veneţia, Bucureşti, New York şi până la Singapore. Sigur că elevii din Moldova sunt bineveniţi!


citeşte mai departe ...


Europenii vor putea accesa gratuit articolele ştiintifice rezultate în urma cercetărilor finanţate de UE (16.12.2010)

Cercetătorii, intreprinderile şi cetăţenii pot accesa gratuit şi deschis articolele ştiintifice rezultate în urma cercetărilor finanţate de Uniunea Europeană graţie OpenAIRE (Open Access Infrastructure for Research in Europe – Infrastructura de acces deschis la cercetarea europeană), pe care Comisia Europeană a lansat-o 2 decembrie 2010, la Universitatea din Gent, în Belgia.


citeşte mai departe ...


Cele mai inovative ţări (15.12.2010)

China va deveni cel mai important centru pentru inovaţie din lume până în 2020, depăşind SUA şi Japonia, potrivit unui sondaj realizat în rândul populaţiei din şase state de producătorul de medicamente AstraZeneca şi citat de Reuters.


citeşte mai departe ...


Evaluarea Programului Cadru 7 (22.11.2010)

S-a anunţat încheierea evaluării Programului Cadru 7 pentru cercetare al Uniunii Europene. Evaluarea a fost realizată de un grup de experţi condus de Rolf Annerberg, director general al Consiliului de cercetare pentru mediu, cercetare în agricultură şi planificare spaţială al Suediei (FORMAS), care a inaintat raportul realizat comisarului european pentru cercetare, d-nei Máire Geoghegan-Quinn. In următoarele câteva săptămâni se aşteaptă reacţia Comisiei.


citeşte mai departe ...


Peste jumătate din companii sunt inovative (22.11.2010)

52% din companiile din UE – din industrie şi servicii – au declarat că a avut activitate de inovare în perioada 2006-2008. Cea mai mare proporţie de companii care s-au declarat inovative în UE s-a înregistrat în Germania (80% din companii), Luxemburg (65%), Belgia şi Portugalia (câte 58%) şi Irlanda (57%).


citeşte mai departe ...
Inovaţia - o prioritate a Uniunii Europene (21.10.2010)

Comisia Europeană îşi propune printr-o iniţiativa prezentată recent să fructifice la maximum inovaţia la nivel comunitar. Documentul prevede fonduri "de pornire", reducerea birocraţiei şi crearea de parteneriate care să mobilizeze părţile interesate - la nivel european, naţional şi regional, în sectorul public şi în cel privat.


citeşte mai departe ...


Conferinţa Internaţională „Instrumente cheie pentru dezvoltarea fondurilor venture în Republica Moldova” (28.09.2010)

Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic a Academiei de Ştiinţe a Moldovei Vă invită să participaţi la Conferinţa Internaţională „Instrumente cheie pentru dezvoltarea fondurilor venture în Republica Moldova”, care îşi va desfăşura lucrările în data de 29 octombrie curent.


citeşte mai departe ...


Europenii sunt mai interesaţi de ştiinţa decât de sport şi vor încurajarea cercetării în UE (24.08.2010)

Conform unui nou raport Eurobarometru, aproape 80% dintre europeni se declară interesaţi de descoperirile ştiinţifice şi progresele tehnologice, şi doar 65% sunt interesaţi de sport. Mai mult de 70% dintre europeni sunt de părere că importanţa cercetării finanţate de UE va creşte pe viitor. 57% cred ca oamenii de ştiinţă ar trebui să se straduiască mai mult să îşi facă publică activitatea, iar 66% consideră ca guvernele ar trebui se facă mai mult pentru a trezi interesul tinerilor faţa de problemele ştiinţifice.


citeşte mai departe ...


O Europă mai atractivă pentru cei talentaţi (13.08.2010)

Până acum, Consiliul European pentru Cercetare a finanţat peste 1000 de idei inovatoare. Cercetătorii aflaţi la început de carieră mai pot beneficia de încă 661 de milioane de euro.


citeşte mai departe ...


Ghidul Aplicantului la PC7 din Republica Moldova (05.08.2010)

În contextul eforturilor comunităţii ştiinţifice a Republicii Moldova de integrare în Spaţiul European de Cercetare, reţeaua Punctelor Naţionale de Contact (www.fp7.asm.md) a elaborat broşura "Ghidul Aplicantului la PC7 din Republica Moldova" ce conţine informaţie practică de accesare a fondurilor europene prin intermediul PC7 pentru participanţii din Republica Moldova. Ghidul oferă o succintă prezentare a oportunităţilor PC7 din perspectiva participanţilor din ţara noastră, sfaturi şi instrucţiuni de transpunere a unei idei într-o propunere de proiect şi, nu în ultimul rînd, prezentarea aspectelor legale şi financiare a proiectelor europene.


citeşte mai departe ...