FP7 - seventh framework programme


Noutăţi

Planul de Acțiune „Antreprenoriat 2020” (06.03.2013)

Comisia Europeană a publicat strategia "Antreprenoriat 2020”, care are drept scop susţinerea mai eficientă a antreprenorilor, ca o modalitate de a reveni la creșterea economică și niveluri mai înalte de locuri de muncă în Europa.  


citeşte mai departe ...


Preşedintele Barosso anunţă crearea Consiliului Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie (06.03.2013)

La data de 27 februarie curent, Preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso a anunţat crearea Consiliului Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie.

Scopul activităţii Consiliului constă în oferirea consultanţei preşedintelui Comisiei Europene privind crearea unui mediu favorabil pentru inovare, prin edificarea unei societăţi europene bazate pe cercetare.  


citeşte mai departe ...


Conferinţa Internaţionala „Small and Medium Sized Enterprises in a globalized world” (26.02.2013)

La data de 25-28 Septembrie 2013, la Cluj-Napoca, România va avea loc cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Small and Medium Sized Enterprises in a globalized world” .


citeşte mai departe ...


Video-conferinta IAPP (29.11.2012)

Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact al Programului Cadru 7 ale UE în Republica Moldova organizează la data de 30 noiembrie 2012, începînd cu ora 11.00, în incinta Universităţii Academiei de Științe, video-conferinţa dedicată Acţiunilor Marie Curie ale PC7 intitulată „Parteneriate şi colaborări industrie-mediu academic (IAPP) ”.

 

citeşte mai departe ...


Zi de informare cu privire la apelul “Cercetare în Beneficiul Intreprinderilor Mici şi Mijlocii” în Programul specific “CAPACITĂŢI” al Programului Cadru 7 – 16 iulie 2012 (11.07.2012)

 Luni, 16 iulie curent, va avea loc ziua de informare cu privire la apelul pentru propuneri de proiecte “Cercetare în beneficiul IMM-urilor” al Programului Cadru 7.

În cadrul evenimentului va fi expusă informaţie detaliată cu privire la noul apel, de asemenea vor fi prezentate oportunităţile oferite prin intermediul acţiunii de mobilitate Parteneriate Industrie-Mediul Academic”, precum şi modalităţi de identificare a partenerilor prin intermediul reţelei Enterprise Europe Network.

Evenimentul se va desfăşura începînd cu ora 15.30, în incinta Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Sala Mică (Bd. Ştefan cel Mare 1, et. 2) şi este organizat în contextul Săptămînii de informare cu genericul „Moldova-Membră a Spaţiului European de Cercetare”, în cadrul căreia este expusă informaţia detaliată cu privire la noile apeluri PC7 lansate pentru 2013.

Confirmarea participării poate fi efectuată la adresa de e-mail: diana.grozav@fp7.asm.md

Pentru informaţie suplimentară, Vă rugăm să accesaţi

 

SME NCP (Punct Naţional de Contact pentru întreprinderi mici şi mijlocii)

Diana GROZAV

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Tel.: +373-22-27-26-59   

Fax: +373-22-27-05-02

E-mail: diana.grozav@fp7.asm.md

Adresa: bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, 1, bir. 445, Chişinău

web:  http://fp7.asm.md/


citeşte mai departe ...
Pentru elevi: Google organizează prima expoziţie de ştiinţa online (13.01.2011)

Gigantul serviciilor pe internet a anunţat că la evenimentul gazduit online, Google Science Fair, poate participa orice elev cu vârsta curpinsă între 13 şi 18 ani care are un computer, o conexiune la internet şi un browser. Participanţii îşi vor putea prezenta proiectele pe internet, folosindu-se de serviciile Google Docs, Google Sites sau YouTube. Elevii din toată lumea sunt încurajaţi să participe - de la Paris, Veneţia, Bucureşti, New York şi până la Singapore. Sigur că elevii din Moldova sunt bineveniţi!


citeşte mai departe ...


Europenii vor putea accesa gratuit articolele ştiintifice rezultate în urma cercetărilor finanţate de UE (16.12.2010)

Cercetătorii, intreprinderile şi cetăţenii pot accesa gratuit şi deschis articolele ştiintifice rezultate în urma cercetărilor finanţate de Uniunea Europeană graţie OpenAIRE (Open Access Infrastructure for Research in Europe – Infrastructura de acces deschis la cercetarea europeană), pe care Comisia Europeană a lansat-o 2 decembrie 2010, la Universitatea din Gent, în Belgia.


citeşte mai departe ...


Cele mai inovative ţări (15.12.2010)

China va deveni cel mai important centru pentru inovaţie din lume până în 2020, depăşind SUA şi Japonia, potrivit unui sondaj realizat în rândul populaţiei din şase state de producătorul de medicamente AstraZeneca şi citat de Reuters.


citeşte mai departe ...


Peste jumătate din companii sunt inovative (22.11.2010)

52% din companiile din UE – din industrie şi servicii – au declarat că a avut activitate de inovare în perioada 2006-2008. Cea mai mare proporţie de companii care s-au declarat inovative în UE s-a înregistrat în Germania (80% din companii), Luxemburg (65%), Belgia şi Portugalia (câte 58%) şi Irlanda (57%).


citeşte mai departe ...


Evaluarea Programului Cadru 7 (22.11.2010)

S-a anunţat încheierea evaluării Programului Cadru 7 pentru cercetare al Uniunii Europene. Evaluarea a fost realizată de un grup de experţi condus de Rolf Annerberg, director general al Consiliului de cercetare pentru mediu, cercetare în agricultură şi planificare spaţială al Suediei (FORMAS), care a inaintat raportul realizat comisarului european pentru cercetare, d-nei Máire Geoghegan-Quinn. In următoarele câteva săptămâni se aşteaptă reacţia Comisiei.


citeşte mai departe ...
Inovaţia - o prioritate a Uniunii Europene (21.10.2010)

Comisia Europeană îşi propune printr-o iniţiativa prezentată recent să fructifice la maximum inovaţia la nivel comunitar. Documentul prevede fonduri "de pornire", reducerea birocraţiei şi crearea de parteneriate care să mobilizeze părţile interesate - la nivel european, naţional şi regional, în sectorul public şi în cel privat.


citeşte mai departe ...


Conferinţa Internaţională „Instrumente cheie pentru dezvoltarea fondurilor venture în Republica Moldova” (28.09.2010)

Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic a Academiei de Ştiinţe a Moldovei Vă invită să participaţi la Conferinţa Internaţională „Instrumente cheie pentru dezvoltarea fondurilor venture în Republica Moldova”, care îşi va desfăşura lucrările în data de 29 octombrie curent.


citeşte mai departe ...


Europenii sunt mai interesaţi de ştiinţa decât de sport şi vor încurajarea cercetării în UE (24.08.2010)

Conform unui nou raport Eurobarometru, aproape 80% dintre europeni se declară interesaţi de descoperirile ştiinţifice şi progresele tehnologice, şi doar 65% sunt interesaţi de sport. Mai mult de 70% dintre europeni sunt de părere că importanţa cercetării finanţate de UE va creşte pe viitor. 57% cred ca oamenii de ştiinţă ar trebui să se straduiască mai mult să îşi facă publică activitatea, iar 66% consideră ca guvernele ar trebui se facă mai mult pentru a trezi interesul tinerilor faţa de problemele ştiinţifice.


citeşte mai departe ...