FP7 - seventh framework programme


NoutăţiPentru elevi: Google organizează prima expoziţie de ştiinţa online (13.01.2011)

Gigantul serviciilor pe internet a anunţat că la evenimentul gazduit online, Google Science Fair, poate participa orice elev cu vârsta curpinsă între 13 şi 18 ani care are un computer, o conexiune la internet şi un browser. Participanţii îşi vor putea prezenta proiectele pe internet, folosindu-se de serviciile Google Docs, Google Sites sau YouTube. Elevii din toată lumea sunt încurajaţi să participe - de la Paris, Veneţia, Bucureşti, New York şi până la Singapore. Sigur că elevii din Moldova sunt bineveniţi!


citeşte mai departe ...
Europenii vor putea accesa gratuit articolele ştiintifice rezultate în urma cercetărilor finanţate de UE (16.12.2010)

Cercetătorii, intreprinderile şi cetăţenii pot accesa gratuit şi deschis articolele ştiintifice rezultate în urma cercetărilor finanţate de Uniunea Europeană graţie OpenAIRE (Open Access Infrastructure for Research in Europe – Infrastructura de acces deschis la cercetarea europeană), pe care Comisia Europeană a lansat-o 2 decembrie 2010, la Universitatea din Gent, în Belgia.


citeşte mai departe ...


Cele mai inovative ţări (15.12.2010)

China va deveni cel mai important centru pentru inovaţie din lume până în 2020, depăşind SUA şi Japonia, potrivit unui sondaj realizat în rândul populaţiei din şase state de producătorul de medicamente AstraZeneca şi citat de Reuters.


citeşte mai departe ...
Evaluarea Programului Cadru 7 (22.11.2010)

S-a anunţat încheierea evaluării Programului Cadru 7 pentru cercetare al Uniunii Europene. Evaluarea a fost realizată de un grup de experţi condus de Rolf Annerberg, director general al Consiliului de cercetare pentru mediu, cercetare în agricultură şi planificare spaţială al Suediei (FORMAS), care a inaintat raportul realizat comisarului european pentru cercetare, d-nei Máire Geoghegan-Quinn. In următoarele câteva săptămâni se aşteaptă reacţia Comisiei.


citeşte mai departe ...


Peste jumătate din companii sunt inovative (22.11.2010)

52% din companiile din UE – din industrie şi servicii – au declarat că a avut activitate de inovare în perioada 2006-2008. Cea mai mare proporţie de companii care s-au declarat inovative în UE s-a înregistrat în Germania (80% din companii), Luxemburg (65%), Belgia şi Portugalia (câte 58%) şi Irlanda (57%).


citeşte mai departe ...
Inovaţia - o prioritate a Uniunii Europene (21.10.2010)

Comisia Europeană îşi propune printr-o iniţiativa prezentată recent să fructifice la maximum inovaţia la nivel comunitar. Documentul prevede fonduri "de pornire", reducerea birocraţiei şi crearea de parteneriate care să mobilizeze părţile interesate - la nivel european, naţional şi regional, în sectorul public şi în cel privat.


citeşte mai departe ...


Ghidul Aplicantului la PC7 din Republica Moldova (05.08.2010)

În contextul eforturilor comunităţii ştiinţifice a Republicii Moldova de integrare în Spaţiul European de Cercetare, reţeaua Punctelor Naţionale de Contact (www.fp7.asm.md) a elaborat broşura "Ghidul Aplicantului la PC7 din Republica Moldova" ce conţine informaţie practică de accesare a fondurilor europene prin intermediul PC7 pentru participanţii din Republica Moldova. Ghidul oferă o succintă prezentare a oportunităţilor PC7 din perspectiva participanţilor din ţara noastră, sfaturi şi instrucţiuni de transpunere a unei idei într-o propunere de proiect şi, nu în ultimul rînd, prezentarea aspectelor legale şi financiare a proiectelor europene.


citeşte mai departe ...


Comisia Europeană a actualizat baza de date online cu beneficiarii fondurilor UE în 2009 (20.07.2010)

Comisia European a actualizat baza de date online cu beneficiarii care au câştigat finanţări direct de la Comisie în 2009 în domenii precum cercetare, educaţie şi cultura, energie şi trasport şi ajutor extern.


citeşte mai departe ...


Întrunirea a III-a a Punctelor Naţionale de Contact pe Aspecte Financiare şi Legale din cadrul PC7, Bruxelles, 30 iunie – 1 iulie 2010 (13.07.2010)

În perioada 30 iunie – 1 iulie 2010, la Bruxelles a avut loc cea de-a III-a Adunare a Comisiei Europene cu Punctele Naţionale de Contact pe Aspecte Financiare şi Legale. La eveniment au fost prezenţi toţi reprezentanţi ai ţărilor – membre UE şi altor ţări – eligibile în cadrul Programului Cadru 7 al Comisiei Europene.   În cadrul dezbaterilor, s-au conturat problemele cu care se confruntă ţările – coordonatoare ale proiectelor din cadrul Programului Cadru 7 în procesul certificării rezultatelor financiare din partea auditorilor şi Comisiei Europene. De asemenea, s-a pus problema abordării greşite de către participanţi a costurilor proiectului (directe şi indirecte) şi, astfel, elaborarea incorectă a bugetului.


citeşte mai departe ...