FP7 - seventh framework programme


Pentru elevi: Google organizează prima expoziţie de ştiinţa online

(13.01.2011)

Partenerii Google în proiect sunt revista National Geographic, organizaţia CERN, compania de jucării LEGO şi revista Scientific American. Din juriul care va selecta cele mai bune proiecte fac parte nume grele din lumea ştiinţifică: Dean Kamen - fondatorul primei competiţii de roboţi, laureatul Nobel Kary Mullis şi "părintele internetului" Vint Cerf.

Premiile sunt şi ele pe măsură: o excursie in Insulele Galapagos împreună cu un explorator National Geographic, o călătorie în Elveţia la sediul CERN (unde poate fi vizitat Large Hadron Collider) şi şansa de a lucra la un nou proiect LEGO.

"Google Science Fair este un efort de a-i încuraja pe elevi să experimenteze în ştiinţa şi tehnologie", a declarat pentru publicaţia online ReadWriteWeb Tom Oliveri, reprezentant Google. Acesta a adăugat că însăşi Google s-a născut "dintr-un experiment ştiinţific".

Cei care doresc să participe se pot înregistra online (www.google.com/sciencefair), până pe 4 aprilie 2011, şi îşi pot prezenta proiectul după crearea unui site Google. Semi-finalele se vor desfăşura la începutul lunii mai.

Sursa: www.manager.ro